Wyjście z diety dr Dąbrowskiej- gwarancja sukcesu

Wyjście z diety dr Dąbrowskiej- gwarancja sukcesu

Tagi: , , , , , , , ,

  Zastanawiasz się jak szybko schudnąć? Zacznij dietę dr Dąbrowskiej, w której schudniesz nawet kilkanaście kg! Ale jak utrzymać ten efekt? Zaraz po poście dr Dąbrowskiej przejdź WYJŚCIE Z POSTU DR DĄBROWSKIEJ aby: utrzymać wagę/ chudnąć uniknąć jo-jo zmienić nawyki żywieniowe lepiej się czuć  Przeczytaj więcej!  ZAMÓW DIETĘ https://fitandeat.pl/zamow/ FACEBOOK FIT&EAT https://www.facebook.com/cateringdiet… INSTAGRAM https://www.instagram.com/catering_fi… ____________________ […]

Czytaj Więcej

5 przepisów na orzeźwiające napoje na lato!

5 przepisów na orzeźwiające napoje na lato!

Lato w pełni, co pić kiedy mamy ochotę na coś innego niż zwykła woda? Zobacz przepisy na pyszne, orzeźwiające napoje wg Fit&Eat!🍹 Który z nich przypadł Ci najbardziej do gustu?   Lemoniada:  1 l wody mineralnej 3 cytryny 2 łyżki miodu/ksylitolu Kostki lodu Do dzbanka wlej sok z cytryn, dodaj miód oraz kostki lodu. Całość wymieszaj. Mohito […]

Czytaj Więcej

5 powodów dlaczego najszybciej schudniesz latem!

5 powodów dlaczego najszybciej schudniesz latem!

Tagi: , , , , , , ,

Lato… Wiele osób odchudzanie ma już za sobą, a część rezygnuje ponieważ skończył się na to czas.. Ale czy na pewno? Czy jeśli do lipca nie wypracowaliśmy wyrzeźbionej i jędrnej sylwetki to musimy porzucić wszelkie nadzieje na zmianę naszego wyglądu? W tym artykule przedstawimy wam kilka zasadniczych argumentów, dlaczego właśnie słoneczne i ciepłe lato to […]

Czytaj Więcej

Tłuszcz w diecie- czyli dlaczego nie powinniśmy go eliminować

Tagi:

  Tłuszcz w diecie- czyli dlaczego nie powinniśmy go eliminować? Tłuszcze niezbędne do życia Żywienie to jedna z tych czynności, która jak oddychanie jest niezbędna do życia. Pożywienie, które dostarczamy złożone jest m.in. z makroskładników: białek, węglowodanów i tłuszczów. To najczęściej tłuszcze sprawiają, że unikamy niektórych potraw nie wiedząc, że tak naprawdę znaczenie ma ilość […]

Czytaj Więcej

Jak szybko schudnąć – dieta bezglutenowa

Jak szybko schudnąć – dieta bezglutenowa

Tagi: , , ,

Jak szybko schudnąć? Przejdź na dietę bezglutenową! Gluten-w czym wstępuje? Gluten występuje w pszenicy, jęczmieniu, owsie (jest mocno zanieczyszczony glutenem choć z natury jest bezglutenowy), makaronach, kaszy bulgur, pęczaku, kaszy perłowej, kuskusie, piwie niestety to nie wszystko…. gluten jest swego rodzaju “naturalnym klejem” w przemyśle spożywczym dlatego spożywamy go również w pozostałych produktach takich jak: […]

Czytaj Więcej

Produkty sezonowe- dlaczego warto po nie sięgać?

Produkty sezonowe- dlaczego warto po nie sięgać?

Tagi: , , , , ,

Wiosna to okres gdzie pojawiają się już sezonowe warzywa i owoce, które kuszą swoim smakiem, zapachem i intensywnym kolorem. Mimo wszystko często widzimy w supermarketach osoby, które cały czas, do znudzenia wybierają gotowe, mrożone mieszanki warzyw i owoców, czy rzeczywiście nie ma to znaczenia jakie produkty kupujemy? Zdarza Ci się mówić, że dieta jest monotonna, […]

Czytaj Więcej

Sok z cytryny- czy rzeczywiście wart uwagi?

Sok z cytryny- czy rzeczywiście wart uwagi?

Tagi: , , , ,

Bardzo często słyszymy zalecenia „codziennie rano przed pierwszym posiłkiem należy wypić szklankę wody z sokiem z połówki  cytryny”. Czy rzeczywiście jest to takie ważne? Czy może nie warto zawracać sobie tym głowy i zrezygnować z tego „rytuału”? Dziś postaramy się przytoczyć kilka najważniejszych faktów, które odpowiedzą nam na to pytanie. Sok z cytryny- skład Cytryna […]

Czytaj Więcej

Dieta oczyszczająca – Jak szybko schudnąć?

Tagi: , , , , , ,

Jak szybko schudnąć? Z pomocą przychodzi nam dieta, która w swoim założeniu jest niezwykle prosta, a potrafi zdziałać cuda w krótkim czasie. Dieta warzywno-owocowa wg zaleceń dr Dąbrowskiej to nic innego jak post leczniczy. Dlaczego post? Ponieważ podczas diety spożywamy nawet o 2/3 mniej kalorii niż zazwyczaj, a posiłki składają się tylko z określonych warzyw […]

Czytaj Więcej

Dieta a Indeks i ładunek glikemiczny

Dieta a Indeks i ładunek glikemiczny

Tagi: , , , , , , ,

Czym jest indeks glikemiczny? Indeks glikemiczny mówi nam w jakim stopniu będzie miało wpływ spożycie danego produktu, na wzrost poziomu glukozy we krwi. Im wyższa wartość indeksu, tym wzrost poziomu cukru we krwi po spożyciu danego produktu będzie wyższy. Indeks glikemiczny nie określa jednak wielkości porcji produktu jaką spożywamy. Może to być mylne, jeśli spojrzymy […]

Czytaj Więcej

Zdrowe przekąski w pracy-czyli po co sięgać między posiłkami

Zdrowe przekąski w pracy-czyli po co sięgać między posiłkami

Tagi: , , , ,

Jak doskonale wiemy utrzymanie zgrabnej sylwetki to nie lada wyzwanie. Bardzo często między posiłkami odczuwamy silną potrzebę sięgnięcia po coś „nadprogramowego”. Czy musimy z tego rezygnować? Oczywiście, że nie! Kontroluj co jesz: 1. Unikaj chipsów, batoników, ciastek dostępnych w sklepach. Jest to najszybsze rozwiązanie do zaspokojenia głodu, ale daje uczucie sytości tylko na chwilę, a zawarty w nich […]

Czytaj Więcej

Wszystko o herbatach-Herbata żółta

Wszystko o herbatach-Herbata żółta

Tagi: , , ,

Herbata żółta jest to najrzadziej spotykana odmiana herbaty chińskiej na rynku zarówno azjatyckim jak i europejskim. Rocznie jest produkowana w ilości 300 kg. Początkowo herbata żółta była przysmakiem cesarza i jego rodziny i według legendy, była przeznaczona jedynie dla cesarskiego dworu. Produkowana jest przy zastosowaniu fermentacji nieenzymatycznej, która polega na namoczeniu herbaty oraz kilkukrotnym podgrzaniu, […]

Czytaj Więcej

Wszystko o herbatach- Czerwona

Wszystko o herbatach- Czerwona

Tagi: , , , ,

Ojczyzną herbaty czerwonej, tak samo jak w przypadku herbaty czarnej są południowo-wschodnie Chiny i Tajwan. Wyróżniamy trzy rodzaje czerwonej herbaty: Pu-Erh, Oolong, Puszong. Są rodzajami tego samego gatunku rośliny co herbata czarna, ale różnica polega w procesie fermentacji jakiemu są poddawane. Najlepsze i zarazem najdroższe czerwone herbaty dojrzewają w specjalnych grotach przez około 60 lat. […]

Czytaj Więcej

Wszystko o herbatach – Rooibos

Wszystko o herbatach – Rooibos

Tagi: , , , ,

Rooibos jest gatunkiem krzewu zwanego czerwonokrzewem afrykańskim. Nie jest spokrewniony z powszechnie znaną herbatą. Dojrzałe liście suszy się i tnie na drobne, 1-2 milimetrowe kawałki z których otrzymuje się napar ziołowy, zwany najczęściej rooibos tea. Krzew ten pochodzi  z Afryki Południowej, natomiast w Europie znany jest od zaledwie 100 lat. Plantacje rooibos występują na piaszczystych glebach i […]

Czytaj Więcej

Wszystko o herbatach – ZIELONA

Wszystko o herbatach – ZIELONA

Tagi: , , , , , ,

Herbata zielona jest znana od wieków w Chinach, a jej idea zrodziła się 4500 lat temu i dzisiaj jest najczęściej spożywanym napojem na świecie. Liście herbaty chińskiej przerabia się najpóźniej godzinę po zbiorze nim zaczną fermentować – czyli przed procesem powstawania czarnej herbaty. Dzięki temu, że listki nie są poddawane fermentacji, zachowują wiele korzystnych dla […]

Czytaj Więcej

Białko w diecie czyli nie zawsze więcej znaczy lepiej.

Białko w diecie czyli nie zawsze więcej znaczy lepiej.

Tagi: , , , ,

Białko i jego właściwa podaż w diecie jest tematem przewodnim wielu dyskusji i budzi wiele kontrowersji zaczynając od przeciwników, którzy spożywają je w minimalnych ilościach i zwolenników, którzy traktują je jako główny składnik każdego posiłku. Jak zawsze prawda jest gdzieś pośrodku… Trochę suchych faktów Białko jest składnikiem pokarmowym niezbędnym do życia o złożonej budowie chemicznej. […]

Czytaj Więcej

Fit & Eat radzi- jak nie przytyć w święta!

Fit & Eat radzi- jak nie przytyć w święta!

Tagi: , , , , , , , ,

Dla większości osób będących na diecie święta Bożego Narodzenia stanowią nie lada wyzwanie. Mnogość smakołyków, tradycja całodziennego biesiadowania w gronie rodzinnym przy stole to tylko niektóre powody tego, że w nowy rok wchodzimy z dodatkowymi kilogramami. Fit&Eat radzi jak mądrze jeść podczas świąt i co zrobić gdy czujemy, że przesadziliśmy z ilością jedzenia. 1. Jedz […]

Czytaj Więcej

Kurczak zagrodowy bez antybiotyków!

Kurczak zagrodowy bez antybiotyków!

Tagi: , , , , ,

KURCZAK ZAGRODOWY BEZ ANTYBIOTYKÓW! (atest potwierdzający jakość i pochodzenie) Jakość produktów, z których gotujemy dla Ciebie musi być najwyższa. Dlatego w naszej kuchni używamy tylko kurczaka zagrodowego, pochodzącego ze sprawdzonego źródła. Czy antybiotyki w mięsie są takie złe?  TAK! Antybiotyki na farmach drobiu używane są bardzo często (czasem również nielegalnie, przekraczając dopuszczalne normy). Dodawane są […]

Czytaj Więcej

Nowa Kuchnia = Nowa jakość!

Nowa Kuchnia = Nowa jakość!

Tagi: , , , , ,

Nowy Rok 2017 to dla nas rok zmian.      Otworzyliśmy nowe, przestronne miejsce produkcyjne wyposażone w najlepszej klasy sprzęt spełniający standardowe normy ISO.     Korzystamy z metody  sous-vide czyli metody długiego gotowania w opakowaniach próżniowych. Polega ona na doprowadzeniu szczelnie zamkniętych produktów do odpowiedniej temperatury (60 -80 stopni) przy pomocy kąpieli wodnej. Przygotowane tą metodą potrawy […]

Czytaj Więcej

Wpływ diety na profilaktykę nowotworów

Wpływ diety na profilaktykę nowotworów

Tagi: , , , , ,

Wstęp Choroby dietozależne są grupą schorzeń dotykających coraz więcej osób. Rzesza osób cały czas nie zdaje sobie sprawy jaki wpływ może mieć racjonalne odżywianie na stan naszego organizmu. Bardzo często można zaobserwować ludzi, którzy zamiast wspomagać walkę ze swoimi dolegliwościami sposobem żywienia, sięgają po coraz to nowe pigułki, zapominając że najważniejsze są podstawy. Nie bez […]

Czytaj Więcej

Catering dietetyczny czyli dieta zarówno w pracy jak i w domu

Catering dietetyczny czyli dieta zarówno w pracy jak i w domu

Tagi: , , , , , ,

Kilka słów wstępu Najczęstszym problemem wielu osób, które chcą poprawić swoją sylwetkę, aby wreszcie pewnie kroczyć przez świat jest właśnie dieta.. O ile sam trening nie sprawia nam większego problemu, to niestety kompleksowość diety już tak. To ona zawsze wymaga największego wkładu, począwszy od jej zaprojektowania pod względem składników odżywczych, kaloryczności, a także dopasowania do […]

Czytaj Więcej

Antyoksydanty – dlaczego są tak ważne w diecie?

Antyoksydanty – dlaczego są tak ważne w diecie?

Tagi: , , , ,

O antyoksydantach słów kilka.. Antyoksydanty inaczej przeciwutleniacze to grupa związków chemicznych które w małych stężeniach potrafią wpłynąć na substancję ulegającą utlenianiu poprzez zahamowanie tego procesu. W głównej mierze są to substancje roślinne.  Przyjęło się uważać, że proces utleniania w organizmie przez nasiloną aktywność wolnych rodników prowadzi do jego szybszego zużywania się, czyli do uszkodzeń nici […]

Czytaj Więcej

Błonnik w diecie -czyli jak wspomóc pracę układu pokarmowego?

Błonnik w diecie -czyli jak wspomóc pracę układu pokarmowego?

Tagi: , , , ,

Czym jest błonnik O istnieniu samego błonnika i zaleceń jego właściwej podaży w diecie wie niemalże każdy ale czy tak naprawdę wiemy czym jest błonnik? Błonnik inaczej zwany włóknem pokarmowym to substancje które nie mogą być strawione przez enzymy układu pokarmowego, a mimo to mają na nas zbawienny wpływ. Są to mieszaniny o charakterze polisacharydowym […]

Czytaj Więcej

Cukrzyca, czy właściwa dieta może pomóc?

Cukrzyca, czy właściwa dieta może pomóc?

Tagi: , , ,

Cukrzyca Cukrzyca jest to zespół chorób metabolicznych charakteryzujących się stanem hiperglikemii czyli podwyższonym poziomem glukozy we krwi. Przyczyną tego stanu jest defekt produkcji lub samego działania insuliny, hormonu, który odpowiada za właściwe utrzymanie poziomu cukru we krwi. Występują dwa typy cukrzycy. Typ 1- występuje dużo rzadziej, jest spowodowany rzeczywistym brakiem insuliny na skutek uszkodzenia komórek […]

Czytaj Więcej

Dieta a właściwe PH – wpływ produktów kwasotwórczych na organizm.

Dieta a właściwe PH – wpływ produktów kwasotwórczych na organizm.

Tagi: , , , , ,

Właściwa równowaga kwasowo-zasadowa- czym jest i dlaczego takie ważne Równowaga kwasowo-zasadowa jest to stan pozwalający zachować właściwe stężenie jonów wodoru w przestrzeni wewnątrz- i zewnątrzkomórkowej. Jest to proces niezbędny do utrzymania homeostazy ustrojowej. W warunkach prawidłowych wewnątrz komórki pH jest równe ok. 7, a na zewnątrz komórki 7.35-7.45. Utrzymanie właściwego pH jest o tyle ważne, […]

Czytaj Więcej

Dieta w podróży – jak zdrowo jeść gdy jesteśmy poza domem?

Dieta w podróży – jak zdrowo jeść gdy jesteśmy poza domem?

Tagi: , , , ,

Czy jest się czego bać? Dieta w podróży, na wakacjach, w trakcie wyjazdów służbowych spowodowanych pracą, to temat częstych pytań i niepokoju osób dbających o poprawę swojego wyglądu. Tak naprawdę możemy ten temat podsumować krótkim sformułowaniem „nie taki diabeł straszny jak go malują”. Często zamartwiamy się jak dobrze zjeść gdy pracodawca zlecił nam wyjazd na […]

Czytaj Więcej

Nietolerancja glutenu – dlaczego powinniśmy wykluczyć go z naszej diety?

Nietolerancja glutenu – dlaczego powinniśmy wykluczyć go z naszej diety?

Tagi: , , ,

Nietolerancja na gluten- czy dotyczy to każdego? W ostatnich czasach gluten stał się przewodnim tematem w artykułach związanych z dietetyką jak i zdrowym stylem odżywiania. Bardzo często przedstawiany jest tylko w negatywnym świetle, ale nie każdy musi się go obawiać. Jeżeli nie mamy zdiagnozowanego schorzenia związanego z nietolerancją glutenu, ten problem nas nie dotyczy, jeśli […]

Czytaj Więcej

Co to PROBIOTYKI?

Co to PROBIOTYKI?

Tagi: , , , ,

Probiotyki są to żywe kultury bakterii lub drożdży, które podawane drogą pokarmową mogą stanowić element mikroflory jelitowej człowieka. Przeciętna osoba posiada około 1,5kg bakterii w jelicie grubym, z czego 85% stanowią pałeczki kwasu mlekowego. Główne źródło probiotyków to fermentowane napoje mleczne jak kefiry i jogurty. Dbanie o właściwą mikroflorę układu pokarmowego jest bardzo ważne, nie […]

Czytaj Więcej

Schudłem/am na diecie i co dalej??? Czyli jak zapobiec efektowi JOJO!

Schudłem/am na diecie i co dalej??? Czyli jak zapobiec efektowi JOJO!

Tagi: , , , , ,

Efekt  jojo… czy taki straszny? Gdy już wreszcie nastanie ten jakże szczęśliwy dla nas moment i pozbędziemy się nadmiaru zbędnych kilogramów, a nasza sylwetka stanie się dla nas powodem do dumy a nie przykrym widokiem, za wszelką cenę będziemy się starać ten stan utrzymać jak najdłużej. Ale tu staje nam na drodze efekt jojo, który […]

Czytaj Więcej

Słownik pojęć

Słownik pojęć

Tagi: , , ,

Dietetyka w pojęciach: Białko – podstawowy budulec mięśni i narządów wewnętrznych. Zbyt mała ilość białka w organizmie prowadzi do katabolizmu mięśni (procesu rozpadu komórek) oraz przyspiesza procesy starzenia się – również starzenia się skóry. Natomiast dostarczanie zbyt dużej ilości białka przez dłuższy czas obciąża organizm i upośledza jego pracę. Głównym źródłem białka mogą być: •    pokarmy […]

Czytaj Więcej

Tłuszcze tras w diecie – dlaczego ich się wystrzegać?

Tłuszcze tras w diecie – dlaczego ich się wystrzegać?

Tagi: , , , , ,

Izomery Trans Kwasów tłuszczowych Tłuszcze trans (właściwa nazwa to izomery trans kwasów tłuszczowych) powstają podczas utwardzania olejów roślinnych. Proces ten nazywamy uwodornieniem i polega na dodaniu wodoru pod wysokim ciśnieniem. Niestety w trakcie tego procesu powstają szkodliwe dla naszego organizmu tłuszcze trans. W ten sposób otrzymujemy np. twarde margaryny. Izomery trans zaliczamy do tej samej […]

Czytaj Więcej

Olej rzepakowy- dlaczego warto stosować go w naszej diecie?

Olej rzepakowy- dlaczego warto stosować go w naszej diecie?

Tagi: , , , ,

Skład oleju rzepakowego Olej rzepakowy jest warty uwagi ze względu na swój bogaty skład. Zawiera od 56-68% kwasu oleinowego, mało kto wie, że jest to ilość bardzo zbliżona do cenionej na całym świecie oliwy z oliwek. Posiada także w dużej ilości kwasy z grupy Omega-6 i Omega-3, czyli kwas linolowy w ilości 18-22% i kwas linolenowy – 10-13%. […]

Czytaj Więcej

Dlaczego Kwasy tłuszczowe Omega-3 są takie ważne?

Dlaczego Kwasy tłuszczowe Omega-3 są takie ważne?

Tagi: , , , , ,

Dlaczego Kwasy tłuszczowe Omega-3 są takie ważne? Kwasy tłuszczowe są podstawowym materiałem budulcowym, z których organizm pobiera składniki strukturalne komórek, narządów i tkanek a także do syntezy niektórych substancji biologicznie czynnych. Spośród kwasów tłuszczowych największe znaczenie mają długołańcuchowe kwasy tłuszczowe m.in. kwasy Omega-3. Najcenniejszym składnikiem zawartym w składzie oleju rzepakowego jest właśnie kwas linolenowy (omega-3) […]

Czytaj Więcej

Wydajność w pracy

Wydajność w pracy

Tagi: , , , ,

Wydajność w pracy Pracujesz? – potrzebujesz energii. Teoretycznie, każdy bardzo dobrze zna tę zasadę, a jednak coraz częściej  zdarza się nam o tym zapomnieć. Na jakość pracy intelektualnej ma wpływ wiele czynników, które pozornie mogą wydawać się nieistotne.  Z tego powodu sporo osób zupełnie je lekceważy lub też w ogóle nie jest ich świadoma. Podstawową […]

Czytaj Więcej

Fit Mama – czyli dieta dla kobiet ciężarnych i karmiących

Fit Mama – czyli dieta dla kobiet ciężarnych i karmiących

Tagi: , , , , ,

Ciąża jest ważnym momentem w życiu każdej młodej kobiety. Przyszłe Mamy starają się zrobić wszystko, aby urodzić zdrowe Dziecko. Na przebieg ciąży ma wpływ wiele elementów, począwszy od odpowiedniego przygotowania organizmu do ciąży, właściwą opieką prenatalną czy zmiany stylu życia na okres trwania ciąży i nie tylko. FIT MAMA W CZASIE CIĄŻY Coraz większą uwagę […]

Czytaj Więcej

Wskazówki do diety Fit & Eat

Wskazówki do diety Fit & Eat

Tagi: , , , , ,

Podczas stosowania diety Fit & Eat należy przestrzegać kliku ważnych wskazówek, które mają na celu zwiększenie efektów stosowanej diety, jako pierwszego etapu do poprawy, jakości odżywiania: Pamiętaj o haśle:   NIE JESZ, TYJESZ. To podstawowa zasada, która przyświeca wszystkim naszym Klientom. Pamiętaj, jeżeli nie jesz systematycznie lub się głodzisz, Twój organizm magazynuje energię w postaci tłuszczu. Mitem […]

Czytaj Więcej

Co powinieneś wiedzieć o diecie Fit & Eat?

Co powinieneś wiedzieć o diecie Fit & Eat?

Tagi: , , , , ,

Niski IG Diety komponowane są z produktów o niskich indeksach glikemicznych i realizują założenia diety glikemicznej, dobór potrawy z zależności od indywidualnych założeń wyznaczają ładunki glikemiczne. Menu Fit & Eat to 400 różnych potraw, które zostały stworzone przez wybitnych polskich kucharzy. Dzięki współpracy kucharzy i dietetyków powstała dieta, która łączy efekty ze smakiem. Oprócz założeń diety […]

Czytaj Więcej

Dekalog Fit & Eat wg Brzezińskich

Dekalog Fit & Eat wg Brzezińskich

Tagi: , , , , , , ,

Pracujemy nad sylwetkami kluczowych managerów od lat. Specjalnie dla naszych klientów zbudowaliśmy 10 podstawowych zasad, które jak przykazania przyświecają naszej pracy w efektywnym budowaniu zdrowej sylwetki, nie tracąc cennego czasu. Interesuje nas wyłącznie skuteczność. Nasi klienci są wymagający, ale my też. Fit & Eat – czyli ćwicz i jedz. Nie istnieje trening nawet ten najlżejszy bez […]

Czytaj Więcej

Jaką wodę pić?

Jaką wodę pić?

Tagi: , , , ,

Woda źródlana nie pozostawia w organizmie wystarczającej ilości minerałów. Woda pozbawiona minerałów jest wręcz szkodliwa dla zdrowia, bo wypłukuje związki mineralne z organizmu człowieka poprzez swój niski potencjał. Przykładem nieco drastycznym, ale pokazującym wagę związków mineralnych w wodzie, są publikacje naukowe, w których dowiedziono, że wypicie przez osobę 5 litrów wody destylowanej jednorazowo doprowadzi ją […]

Czytaj Więcej

Desery Fit. Desery na diecie – dlaczego nie?!

Desery Fit. Desery na diecie – dlaczego nie?!

Tagi: , , , , , ,

Dieta to wciąż dla większości z nas okres ciągłych wyrzeczeń. Czasem jednak trudno odmówić sobie przekąszenia czegoś słodkiego. Jeżeli będziemy za wszelką cenę unikać wszystkiego, co lubimy, nie będziemy w stanie wytrwać na żadnej diecie. Jedzenie ma sprawiać nam przyjemność, dodawać energii i poprawiać nastrój. Najważniejsze jest, aby słodkości nie przysparzały nam nadmiernych kilogramów. Czy […]

Czytaj Więcej

My nie liczymy kalorii – co to jest dieta?

My nie liczymy kalorii – co to jest dieta?

Tagi: , , , , ,

Powiedzmy stop „przestarzałym” kaloriom.  Dla nas odchudzanie to gubienie tkanki tłuszczowej bez utraty mięśni. Naszym zdaniem nowa definicja diety powinna brzmieć: „DIETA – TO RACJONALNE CODZIENNE ODŻYWIANIE, KTÓREGO POŻĄDANYM EFEKTEM UBOCZNYM JEST REDUKCJA TKANKI TŁUSZCZOWEJ”. Jest to ważny argument w poprawnie skonstruowanej diecie, w nowoczesnej diecie. Aby dieta stała się sposobem na życie i sposobem […]

Czytaj Więcej

Jakich jaj używamy?

Jakich jaj używamy?

Tagi: , , , , ,

Tylko “1” Z dumą informujemy, że w cateringu dietetycznym Fit & Eat naszym klientom serwujemy najwyższej, jakości jaja z „1”. Oznacza to, że jaja pochodzą od kur z wolnego wybiegu. Mają one swobodę poruszania się poza kurnik, co w praktyce powoduje, że kura może robić to, co lubi – przechadza się, grzebie w ziemi oraz ma możliwość uzupełniania […]

Czytaj Więcej

Diety Vege to jest przyszłość!

Diety Vege to jest przyszłość!

Tagi: , , , , ,

Dlaczego Vege? W ostatnim czasie dieta wegetariańska cieszy się coraz większą popularnością. Powodem tego są m.in. liczne korzyści zdrowotne, rosnące zanieczyszczenie środowiska oraz problemy natury bioetycznej. Decyzja o przejściu na wegetarianizm wcale jednak nie musi być jednoznaczna z niedoborem niektórych składników odżywczych. Wręcz przeciwnie, według ostatnich badań opublikowanych w The Journal of American Dietetic Association, […]

Czytaj Więcej

Paleo – dieta odkwaszająca

Paleo – dieta odkwaszająca

Tagi: , , , , ,

Podstawą nowoczesnej dietetyki jest teoria indeksów glikemicznych i ładunków glikemicznych oraz wykluczenie produktów przetworzonych, co pozwala zredukować do minimum zawartość glutenu w diecie. To przyświeca NOWOCZESNEJ DIECIE FIT & EAT Co to paleo? To nie tylko dieta dla aktywnych. Powinni ją stosować wszyscy, którzy dbają o swoje zdrowie. Wraz z doświadczeniem, które nabywamy przez wszystkie […]

Czytaj Więcej

Co zjeść przed treningiem?

Co zjeść przed treningiem?

Tagi: , , , , ,

To zależy przede wszystkim od tempa treningu oraz rodzaju dyscypliny sportowej jaką zamierzasz uprawiać. Posiłki przed treningiem sportowym powinny być tak zbudowane, aby mogły zapewnić Ci optymalną energię, przewodnictwo nerwowe oraz powinny ograniczać procesy kataboliczne przez jak najdłuższy czas trwania wysiłku fizycznego. Co jeść przed treningiem – co najlepiej zjeść przed treningiem? Najlepszym paliwem przed […]

Czytaj Więcej

Jakie przyprawy używać, aby przyspieszyć odchudzanie, czyli hot&chili

Jeżeli chcesz ładnie wyglądać w bikini, odpuść sobie głodówkę! By uniknąć efektu jo-jo, schudnąć szybko i jednocześnie zadbać o zdrową, zróżnicowaną i zbilansowaną dietę wybierz Hot&Chili od Fit&Eat! Możesz tracić kilogramy już podczas jedzenia, jednocześnie nie odczuwać głodu między posiłkami. Stała liczba posiłków w ciągu dnia i ich regularne spożywanie to jedna z podstawowych zasad […]

Czytaj Więcej

Fit and Eat w Trójmieście

Wiele lat doświadczenia w diecie i treningu, a także sukcesy, które udało nam się osiągnąć pozwoliły nam rozszerzyć naszą ofertę na kolejne regiony Polski. Kompleksowy program łączący zdrowie, smak i komfort, którym jest catering dietetyczny Fit and eat dostępny będzie już od września dla mieszkańców Trójmiasta, Gdańsk, Gdynia i Sopot. Catering dietetyczny w Gdańsku będzie […]

Czytaj Więcej

Czym jest rafinacja oleju rzepakowego?

Czym jest rafinacja oleju rzepakowego?

Tagi: , , , ,

Czym jest rafinacja oleju rzepakowego? Olej rzepakowy uzyskiwany jest na drodze tłoczenia lub dwustopniowego procesu, który składa się z tłoczenia i ekstrakcji. Otrzymany surowy olej wymaga następnie oczyszczenia, czyli rafinacji. Olej poddany procesowi tłoczenia, może być rafinowany w łagodniejszych warunkach. Rafinowanie. Rafinacja oleju rzepakowego obejmuje procesy technologiczne, dzięki którym olej pozbawiony jest w maksymalnym stopniu […]

Czytaj Więcej