Bez glutenu i laktozy

Dostępne kaloryczności: 1000kcal, 1300 kcal, 1500 kcal, 1800 kcal

Połącz „piękną sylwetkę” i „zdrowie”

"Na pozornie proste pytanie „Jak jeść?” nie ma jednej odpowiedzi dla wszystkich. Tak jak nie ma jednej dobrej diety. Jest natomiast jedno dobre pytanie, które odwołuje się do wyobraźni nas wszystkich i oddaje sens troski o właściwe odżywianie: „Czy chcesz być śmietnikiem? A może jednak wolisz pomóc organizmowi lepiej funkcjonować, mieć czyste jelita, dobre wyniki badań?”. Nie musiałam długo zastanawiać się nad odpowiedzią. Za dużo przeszłam. Za bardzo chciałam wrócić na właściwy kurs. Nie znosiłam mojego bólu brzucha. Wcale nie był moim wiernym towarzyszem, choć tak zwykłam go nazywać. Chciałam się z nim rozstać, pożegnać go i zapomnieć. A to oznaczało zmianę nawyków. Kiedyś myślałam, że parówki z ketchupem, frytki, cola, soki z kartonu, jogurty, serki, schabowy w panierce i red bulle pozostaną bezkarnie niezauważone przez mój organizm. Niestety po latach jelita wystawiły mi rachunek".

fragment książki „Pyszna zmiana czyli moje życie bez glutenu” A. Młynarskiej

Agata Młynarska, oficjalna ambasadorka diety bezglutenowej i bez laktozy od Fit & Eat.

Przy tworzeniu diety dla Agaty Młynarskiej chcieliśmy zbilansować doskonały smak potraw z wieloma wykluczeniami produktów zawierających gluten i laktozę. Udało nam się to w 100%.

Dieta bezglutenowa i bez laktozy to zrównoważenie doskonałego smaku, ciekawego menu i wykluczeń wielu produktów m.in.:  pszenica, jęczmień, żyto, mleko krowie, kozie. Skupiliśmy się na komponowaniu dań z produktów: superfoods, zdrowych kasz bez glutenu, produktów bez laktozy i produktów roślinnych.

W diecie bezglutenowej i bez laktozy ograniczamy również produkty pochodzenia zwierzęcego, a mięso drobiowe, które występuje raz dziennie pochodzi z hodowli zagrodowej, czyli kury nie są karmione paszą zawierającą antybiotyki. Czyni to z naszej diety dietę zrównoważoną i odpowiedzialną za zdrowie naszych podopiecznych.

Hashimoto i cukrzyca

Brak laktozy oraz glutenu w diecie to nie tylko gwarancja efektu „pięknej sylwetki”, ale również lepsze samopoczucie. Nadmiar obu tych składników w naszej codziennej diecie przyczynia się w dużej mierze do zatrzymywania wody, co powoduje że czujemy się „opuchnięci”. Dlatego dietę tą zalecamy również osobom z problemami z tarczycą, czy chorobą hashimoto.

Ze względu na stosowanie produktów o niskim indeksie glikemicznym, którego propagatorem jest dr Montignac, dieta ta może być stosowana przez osoby chore na cukrzycę. A 5 posiłków dziennie jedzonych w stałych odstępach czasowych zapewni utrzymanie stałego poziomu cukru.

Wybierając dietę bez laktozy i bez glutenu sprawisz, że Twoje ciało od razu będzie wyglądało lepiej, pozbędziesz się nadmiaru wody i stracisz kilka kilogramów.

*dieta bezglutenowa i bez laktozy nie jest produktem bezglutenowym, oraz może zawierać inne alergeny.